Alături de Rusia și România, ca acționari la Banca Internațională de Investiții mai sunt Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Cuba, Republica Socialistă Vietnam și Mongolia.
Conform structurii investitorilor, România trebuie să contribuie la capitalizarea băncii cu 3,6 milioane de euro anul acesta, pe lângă cei 4 milioane vărsați în 2018.
Contribuțiile fac parte din planul de majorare a capitalului 2018-2022. România a fost nevoită să-și majoreze participația în BII cu contribuțiile esențiale ale Guvernului Ponta care a semnat, fără rezerve, în 2015 la Moscova noi documente statutare ale băncii și a Guvernului Cioloș care a consfințit totul prin lege în 2016.
Florin Cîțu, senator PNL și președinte al Comisiei de Buget-Finanțe a Senatului are dreptate când afirmă că:
”De cateva luni de zile va spun ca multe din deciziile guvernului au legatura directa cu Moscova. Ma tot intrebam de ce nu fac FSDI mai repede. Ne spuneau ca este esential pentru programul de guvernare al PSD + ALDE.
Daca va mai aduceti aminte anul trecut Ungaria castiga dreptul de a exporta gazele romanesti exploatate off - shore.
Dar, Putin, Dragnea si V. Orban aveau nevoie de un vehicul financiar prin care sa finanteze achizitionare de active, resurse in tari cu importanta strtegica din UE. Un vehicul prin care sa intre bani rusesti si sa iasa bani “curati”.
Dupa cum stiti Rusia este supusa unor sanctiuni economice din partea partenerilor nostri strategici. Romania este obligata sa respecte aceste sanctiuni.
In 2017 guvernul a initiat un proiect de lege prin care Romania isi majora participatia la o banca cu sediul la ..atentie, Moscova.
Ce este cu aceasta banca?
Banca se numeste Banca Internationala de Investitii. Este o banca infiintata pe vremea comunistilor pentru zona economica controlata de URSS. Dupa 1990 Polonia si Ungaria s-au retras. Romania nu. Iar banca, evident ramasese fara activitate.”
Detalii pe: Florin Cîțu/facebook
Mai departe, Cîțu detaliază ”ingineria” prin care Eugen Teodorovici, finanțistul șef al României, a gândit și plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancțiunilor UE și SUA dar își continuă expansiuna mascată economică în vederea susținerii financiare a un posibil conflict cu lumea libera:
”Il acuz pe Eugen Teodorovici de tradarea intereselor Romaniei si ale aliatilor strategici.
Acest om, care atentie este minstrul de finante al Romaniei si in acest moment conduce sedintele ECOFIN, a gandit si planuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sanctiunilor UE si SUA dar isi continua expansiune mascata economica in vederea sustinerii financiare a un posibil conflict cu lumea libera.
Impreuna cu seful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu Putin si V. Orban o retea care tradeaza in mod evident interesele Romaniei si parteneriatele din care Romania face parte.
Este Eugen Teodorovici spion rus?
Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se intalnea cu Presedintele Bancii Internationale de Investitii (BII). Banca cu sediul la Moscova, controlata de Putin.
Romania a ramas actionar al acestei banci infiintate de comunisti iar in 2018 a majorat participatia cu 4 milioane de euro.
La o zi, guvernul a executat IMEDIAT ordinul rusilor, dupa intalnirea lui Teodorovici cu Presedintele BII, guvernul Romaniei aproba Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Directorilor Băncii Internaționale de Investiții și în Consiliul Băncii Internaționale de Cooperare Economică.
Prin aceasta hotarare, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiți
“Art. 1. Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții este ministrul finanțelor publice, …”
Interesant nu? Exact la o zi dupa intalnirea cu Presedintele BII, Teodorovici intra in conducerea acestei banci prin decizia Guvernului de la Bucuresti si a lui Dragnea.
Nu este tot. Acum o sa va prezint dovada ca Eugen Teodorovici i-a mintit pe romani si din punctul meu de vedere a tradat interesele Romaniei, ale UE si ale SUA in relatia cu Rusia.”
Detalii aici: Florin Cîțu/facebook
Surse: hotnews.ro
hotnews.ro
Florin Cîțu/facebook
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu