duminică, 2 septembrie 2018

CONFERINȚA DE PRESĂ LA FINALUL BIROULUI POLITIC NAȚIONAL AL PNL, 2 SEPTEMBRIE 2018

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, A PRIM-VICEPREȘEDINȚILOR RALUCA TURCAN ȘI IULIAN DUMITRESCU DUPĂ ȘEDINȚA BIROULUI POLITIC NAȚIONAL ȘI A GRUPURILOR PARLAMENTARE PNL


Ludovic Orban

Bună ziua! Astăzi am avut reuniunea Biroului Politic Național împreună cu grupurile parlamentare ale PNL. Principalele puncte pe ordinea de zi au fost stabilirea strategiei PNL pentru sesiunea parlamentară care începe mâine, stabilirea principalelor obiective, stabilirea priorităților legislative.
Alături de mine sunt Raluca Turcan, prim-vicepreședinte, liderul grupului de la Cameră și Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al partidului, liderul grupului de la Senat. Zâmbesc pentru că am văzut tot felul de informații prin presă.
Practic, am definit ca principale obiective ale PNL pentru următoarea sesiune parlamentară, următoarele:
Primul și cel mai important obiectiv pentru noi, ca reprezentanți responsabili ai cetățenilor români, este demiterea guvernului Dăncilă. În acest sens, vom pregăti cu maximă minuțiozitate moțiunea de cenzură pentru dărâmarea cabinetului Dăncilă. În acest sens, am adecis să formăm o echipă mai largă de negociere și am decis să intensificăm dialogul, comunicarea cu toate grupurile parlamentare și cu fiecare parlamentar, inclusiv cu parlamentari din principalul partid de guvernământ, PSD, pentru a-i convinge că devine o necesitate absolută pentru România ca guvernul Dăncilă să plece, să punem punct sistemului de putere antidemocratic, antieuropean, Dragnea, care riscă să arunce România în afara lumii civilizate.
Al doilea obiectiv definit este acela de a prezenta PNL, așa cum este el, și anume adevarata și serioasa alternativă la guvernare față de nenorocirea care se întâmplă astăzi cu guvernul PSD-ALDE. În acest sens, toate soluțiile pe care PNL le-a decis și le va decide in viitorul apropiat într-un program de guvernare și prin politicile publice sectoriale, vor fi transpuse în proiecte legislative pe care le vom înainta în dezbaterea Parlamentului, o parte dintre acestea vă vor fi prezentate de colegii mei.
Al treilea obiectiv pe care îl urmărim este acela de a intări funcția constituțională a Parlamentului, funcția de control a Parlamentului asupra activității Guvernului prin toate pârghiile regulamentare pe care le avem la dispoziție, de la comisii de anchetă până la audierea miniștrilor în comisiile de specialitate pe teme de maximă actualitate, de la moțiuni simple împotriva miniștrilor lipsiți de performanță până la toate celelalte pârghii pe care le avem la dispoziție la nivelul Parlamentului. Este din ce în ce mai clar că o mare parte dintre parlamentarii majorității guvernamentale au ajuns să nu mai susțină miniștrii și trebuie să susțină practic, reintrarea în funcția constituțională a Parlamentului de principală instituție care să împiedice abuzurile guvernamentale și care să controleze activitatea guvernului.
În fine, al patrulea obiectiv definit pentru grupurile parlamentare ale PNL este acela de a împiedica sau de a amâna cât mai mult adoptarea unor măsuri nocive pentru România cum sunt modificările la Codul Penal, la Codul de Procedură Penală, tentativa de înființare a Fondului Suveran de Investiții care este cel mai mare jaf pe care îl pregătește PSD-ul în perioada următoare, până la o mulțime de alte proiecte care, în mod evident, vor avea consecințe extrem de grave pentru viața de zi cu zi a românilor și de asemenea, consecințe extrem de negative pentru imaginea externă a României.
În fine, ultimul obiectiv este acela de a imbunătăți dialogul și cooperarea cu celelalte formațiuni politice din opoziție, reprezentate în Parlament, pentru a crește coerența demersurilor și pentru a mări șansele pe care le avem în susținerea demersurilor PNL.
Îi voi da cuvântul Ralucăi Turcan pentru a prezenta prioritățile pe câteva domenii după care, domnul Iulian Dumitrescu de asemenea vă va prezenta alte priorități.
Raluca Turcan

Bună ziua!
În următoarea sesiune parlamentară, PNL va susține următoarele măsuri în interes public. Cu această ocazie, cred că este demn de reținut faptul că odată PNL ajuns la guvernare va urmări aceste măsuri și viața românilor va fi considerabil îmbunătățită prin ceea ce propunem.
În sectorul economic, mediul de afaceri, PNL propune un salariu în plus pentru angajat, cu posibilitatea deducerii acestuia de către angajator astfel încât angajatorii să poată să-și stimuleze salariații.
Transparentizarea încadrării firmelor plătitoare de TVA, în felul acesta luându-se o povară de pe umerii unor companii care erau la mâna ministrului care decidea încadrarea celor plătitori de TVA prin ordin de ministru. PNL propune Hotărâre de Guvern, în felul acesta vom ajunge să creștem inclusiv colectarea din TVA.
Deducerea din impozitul pe profit a cheltuielilor cu mijloacele de transport noi, și nu în ultimul rând, pentru mediul de afaceri, PNL va urmări implementarea unei directive europene și votarea unei inițiative legislative pe care PNL deja o are în Parlament de transparentizare a acționariatului firmelor care participă la achiziții publice. Aviz domnului Dragnea și altora care prin acțiuni la purtător încearcă să ascundă veniturile pe care le obțin.
Pentru domeniul educației, PNL va urmări și din secunda doi a ajungerii la guvernare va întări învățământul profesional din România. În felul acesta va crește integrarea pe piața muncii după o formă de educație și în același timp, satisfacerea unei cerințe uriașe pe care oamenii de afaceri o au în România și anume, de a avea forță de muncă bine calificată. În același timp, PNL va milita pentru introducerea la nivel național a două proiecte naționale. Unul de eliminare a risipei prin programul „cornul și laptele” și înlocuirea acestui program cu un pachet alimentar diversificat astfel încât să li se asigure o alimentație sănătoasă copiilor în școală și în felul acesta să crească integrarea copiilor în sistemul de educație și doi, asigurarea unui voucher educațional pentru școală după școală, într-un mod gratuit pentru copiii din România, în felul acesta stimulându-se de asemenea, integrarea în sistemul de educație și oferirea de educație copiilor după orele de curs.
În domeniul administrației publice, PNL va urmări mai mulți bani pentru autoritățile publice locale aruncate în momentul de față într-un grav impas financiar din cauza multiplelor modificări la Codul fiscal și ca urmare a legii salarizării. Ca urmare, PNL va urmări pentru extinderea reținerii redevențelor pe resursele naturale, de subsol de data aceasta, pentru autoritățile locale într-o proporție de 10 - maxim 20%, în condițiile în care am obținut deja 80% din redevențele de suprafață ca bani la nivelul autorităților publice locale.
De asemenea, PNL va urmări ca impozitul pe venit, inclusiv cel din pensii, să rămână la nivelul autorităților publice locale și în felul acesta să asigurăm noi ceea ce Guvernul a mințit până acum și nu a reușit să pună la dispoziția președinților de consilii județene și primarilor.În momentul de față sunt autorități publice locale aflate într-un grav impas financiar, unele dintre ele riscând să intre în incapacitate de plată, altele cu grave probleme în asigurarea plății, în special pe partea de asistență socială și protecție a copilului.
Așadar, trei domenii cheie de acțiune pentru PNL în Parlament - mediul de afaceri, educație și administrație. Nu în ultimul rând, este foarte important să reținem următorul lucru. Cu PNL la guvernare, în patru ani, România va ajunge să aibă provinciile istorice legate de autostrăzi. Acesta este un angajament ferm pe care PNL are și știința și voința să îl pună în aplicare.
Ludovic Orban - În continuare îl voi invita pe Iulian Dumitrescu să vă prezinte prioritățile în domeniul electoral și pieței muncii.
Iulian Dumitrescu
Bună ziua! Sunt trei priorități importante din punct de vedere electoral pentru PNL și anume votul electronic, alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, mai avem o prioritate importantă în ceea ce privește piața muncii. Știe toată lumea că este o criză de forță de muncă în România și noi am vrea ca românii care sunt în afara spațiului Uniunii Europene să aibă un acces mult mai facil la piața muncii din România și PNL își dorește să înlăture birocrația uriașă care există în acest moment. Noi o să continuăm lupta parlamentară cu și mai multă tărie și cred că românii s-au convins de cât de toxic și cât de mult nenorocește acest guvern PSD țara. Vă mulțumesc!
Pentru că ați vorbit, domule Dumitrescu la Senat urmează un vot foarte important, 12 sau 13 septembrie anunțau cei de la PSD referendum. Cum se va poziționa PNL?
Ludovic Orban – Am spus că respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de 3 milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă, fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa. Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului, de un an, după adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului de revizuire a Constituţiei, majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea clară şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din acest subiect. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îţi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale.
Apropo de campanie, vă veți implica în campanie?
Cu siguranță, toți care susțin din PNL, și readuc aminte că la Camera Deputaților o majoritate confortabilă au votat în favoarea acestei modificări constituționale, toți cei care consideră că este o modificare bună se vor implica şi în campanie. Este la latitudinea fiecăruia dacă se implică sau n-o să pot să-i cer unui coleg de-al meu dacă nu este de acord cu tema asta, să se implice în campanie împotriva voinței sale sau împotriva conștiinței.
Călin Popesc Tăriceanu susținut în alegerile prezidențiale de PSD devine un candidat redutabil la preșidinție?
Este tot un candidat PSD. Din păcate pentru el, domnul Popescu-T. s-a manifestat ca un taliban PSD-ist din 2014, când a abandonat valorile liberale, şi a preferat să fie băiatul de mingi al lui Victor Pontaîn primă fază şi acum al lui Liviu Dragnea. După părerea mea, nu afectează în niciun fel competiţia electorală. PNL a votat susţinerea pentru Klaus Iohannis şi avem convingerea că actualul preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis, va câştiga alegerile prezidenţiale fără niciun fel de problemă.
Ce credeți că își propune PSD prin OUG pentru eliminarea protocoalelor, a fost interpretat anunțul ca o amnistie mascată?
Este o amnistie mascată, așa este! Suntem categoric împotriva adoptării unei OUG în acest domeniu, nu face obiectul reglementării, conform Constituției prin intermediul OUG. De altfel, aici au uitat colegii mei să vă prezinte, știți că discutăm de mai mult timp acest subiect, PNL are ca prioritate pentru actuala sesiune parlamentară, intrarea în dezbatere și adoptarea modificărilor la legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale. Principala modificare pe care o propunem este exercitarea controlului constituțional de către Curtea Constituțională și asupra ordonanțelor simple și ordonanțelor de urgență astfel încât să nu mai existe riscul, așa cum s-a întâmplat de multe ori, ca ordonanțele de urgență care au fost declarate neconstituționale după adoptarea ca lege, să producă efecte catastrofale pentru societatea românească.
Din acest motiv, asta este prioritatea noastră, să modificăm legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale. Deci nu este temei de ordonanţă de urgenţă, nu există niciun fel de urgenţă în acest domeniu şi nu înţeleg care este sensul acestei propuneri, decât o amnistie mascată.
Nu putem şti pentru că încă nu am văzut un proiect de text. Nu este prima oară când se face vorbire asupra acestei posibile reglementări. S-a mai vorbit asupra acestui subiect în sensul, dacă ţine-ţi mine, de declanşare automată a posibilităţii de revizuire a senţinţelor care au fost date ca urmare a aplicării protocoalelor, dar acest lucru nu se poate face decât dacă ele au lezat drepturile şi libertăţile fundamentale şi dacă au încălcat Constituţia sau legislaţia în vigoare.
Din punctul nostru de vedere este total neoportună. Dragnea şi cu acoliţii săi sunt disperaţi să dea o amnistie şi o graţiere. Asta a fost obiectivul lor încă din marţea neagră, cum vă readuc aminte că Partidul Naţional Liberal, deşi era parte în majoritatea guvernamentală, a salvat practic România de apariţia unei asemenea catastrofe legislative cum e Legea amnistiei şi graţierii, de atunci ne lupătm cu toate forţele pentru a împiedica adoptarea unui astfel de act normativ.
Dv. vreţi control de constituţionalitate şi pe OUG anterior ?
O lege nu poate să fie aplicată decât după intrarea în vigoare. Nu putem să declanşăm control de constituţionalitate pe ordonanţe care au fost adoptate anterior. Controlul de constituţionalitate va intra în vigoare după aprobarea modificării legislative, dacă ele vor fi aprobate.
Şi PSD are o prioritate. Vrea ca pe viitor ordonanţele de urgenţă să se dea mai uşor. Veți susţineţi o asemenea aplicare?
Deci eu sunt categoric împotriva ordonanțelor de urgență, vă spun din capul locului. Trebuie să știți că după Legea de organizare și funcționare a Guvernului, doi oameni, ministrul inițiator și cu premierul care este cel care aprobă, că nu se mai votează, inainte pănă la venirea d-nului Năstase în funcția de premier în Guvern se vota și premierul avea votul de aur în cazul existenței unei egalități la vot între miniștri, ori la ora actuală este suficient ca premierul să spună adoptat, ca actul normativ să fie adoptat. Deci vă repet, doi oameni, ministrul inițiator și cu premierul pot să dea legi care să genereze obligații și drepturi pentru cetățenii romani în cel mai grav dispreț față de democrație, față de principiul reprezentării.
Atât eu personal cât și Partidul Național Liberal suntem împotriva acestor ordonanțe de urgență, ele trebuie să dispară. Există la dispoziția Guvernului, în afară de Legea de reabilitare a Guvernului, care permite adoptarea de ordonanțe simple în vacanța parlamntară, care este un sistem care este folosit și în alte democrații, nu au nevoie de ordonanțe de urgență, au la dispoziție asumarea răspunderii dacă vor să adopte rapid un act normativ sau procedura de urgență în care se poate dezbate mult mai repede în Parlament un proiect de act normativ pentru care există o urgență în adoptare.
Ca atare, suntem categoric împotriva ordonanțelor de urgență. Iar stupizeniile alea pe care le-am auzit, să fie elaborate proiectele de acte normative la nivelul aparatului de lucru al primului ministru, deci o asemenea aberație mai rar mi-a fost dat să văd. Păi înseamnă că trebuie să desființăm ministerele din punctul de vedere al funcției de reglementare, una dintre funcțiile esențiale ale ministerului este funcia de reglementare. Păi cum să inițieze niște nieca nimeni aduși în aparatul de lucru al Guvernului, să inițieze propuneri de reglementare în domeniul fiscal, în domeniul educației, în domeniul energiei, când ei sunt niște habarniști.
De aceea există ministere, pentru că adună specialiști care au inclusiv capacitatea de a excercita funcția de reglementare, de a iniția proiecte de acte normative. Această chestiune este izvorâtă tot din dorința nesăbuită a lui Liviu Dragnea de a da Ordonanța asta cu amnistia și grațierea trecând peste Ministerul Justiției, pentru că Ministerul Justiției nu va iniția acest proiect de act normativ după cum pare astăzi și atunci probabil încearcă să o bage pe ușa din dos modificând procedura de elaborare și avizare a proiectelor de acte normative.
Primarul General cum vi s-a părut ieri, cu toate acele declarații?
M-aș fi așteptat din partea Primarului General să ia poziție față de intervenția abuzivă a jandarmilor, față de reprimarea brutală a unei manifestații pașnice, față de gazarea, față de lovirea și față de fugărirea a zeci și sute de mii de cetățeni români imediat după ce a văzut modul de acționat Guvernul. Din păcate, nu a făcut lucrul asta decât la ședinta CEX. E adevărat că a spus lucruri interesante. Din ce spune doamna Firea aflăm că, de fapt, Dragnea și cu Carmen Dan se ocupă de poliție politică. Se ocupă de violarea corespondenței, se ocupă de interceptări ilegale ale transmisiilor prin sms , prin whatsapp, pentru că dacă vă aduceți aminte, asta a spus Firea, că i s-a prezentat niște comunicări pe whatssapp și sms care au fost interceptate ilegal.
Am văzut de asemenea, din ceea ce spune doamna Firea, și inclin să îi dau dreptate în această chestiune că, de fapt, Dragnea se ocupă de înscenări, cum e înscenarea făcută prefectului cu așa zișii cetățeni. Deci am văzut fața hidoasa a PSD-ului, pe care o știam de altfel demult și pe care a simțit-o fiecare cetățean român care a încasat bastoane, șuturi, scuturi în cap și gaze cu prilejul manifestaiei pașnice care a avut loc pe data de 10 august.
Firea a facut-o din considerente de imagine personală, nu a facut-o pentru că este împotriva reprimării brutale. Din păcate pentru PSD, conducerea PSD a arătat nu numai că nu au vrut să o sancționeze pe Carmen Dan pentru gravele abuzuri săvârșite de forțele de ordine aflate în subordinea domniei sale, ci dimpotrivă au făcut scut în jurul ei și au părut să aplaude de fapt acest tratament pe care îl aplică PSD cetățenilor români și anume tratamentul de lovire, de brutalizare, de gazare, un tratament inacceptabil pentru o societate democratică membră a Uniunii Europene.
Una dintre strategiile PSD ar fi candidați comuni la alegerile europarlametare. PNL ce părare are?
Aici e complicat să vorbim de candidați comuni la europarlamentare pentru că depinde de afilierea fiecărei formațiuni politice la unul din grupurile politice de la nivelul Parlamentului European. În ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică europeană. Familia politică care are cea ma mare reprezentare în Parlamentul și care deține principalele funcții la nivel european, președinția Comisiei Europene, președinția Parlamentului European și președinia Consiliului European. Noi vom participa pe liste proprii, suntem forța de dreapta din România, are va participa la un nou succes al Partidului Popular European la nivel european pentru a putea continua reformele serioase care au fost începute în timpul actualei președinții
Ca atare, Partidul Național Liberal va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea României cât mai fidelă la nivelul Uniunii Europene pentru că din păcate astăzi, alături de președintele României, Partidul Național Liberal este singura forță politică care este respectată, este ascultată și care are capacitatea de a influența deciziile în favoarea românilor la nivelul Uniunii Europene
Doamna Turcan, voiam să vă întreb de plângerea penală împotriva lui Liviu Dragnea, care a refuzat să convoace sesiune extraordinară . În ce stadiu sunteți sau dacă veți continua acest demers?
Avem deja colegi care doresc să-și asume în nume individual această plangere penală impotriva lui Liviu Dragnea. Plângerea este redactată și o să vă anunțăm exact cine semnează această plângere penală. Din punctul nostru de vedere, Liviu Dragnea a încălcat atribuțiile pe care le are în calitatea domniei sale de președinte al Camerei Deputaților și fapta domniei sale este de natură penală. Regulamentul spune foarte clar, o sesiune extraordinară poate fi convocată și de o treime din numărul deputaților. Partidul Național Liberal împreună cu alți colegi din Parlament,în număr de 114, deci cu mult mai mult de o treime din numărul deputaților, a depus această solicitare pentru sesiune extraordinara.
De asemenea, regulamentul spune că președintele Camerei Deputaților este cel care își asumă convocarea și sesiunea nu se poate ține decât dacă este respinsă ordinea de zi în plen. Negru pe alb, acestea sunt textele de regulament cu valoare de lege și Liviu Dragnea a încălcat cu bună știință această lege. Așadar există toate motivele să depunem această plângere penală.
Ca educație, vorbeați de vouchere școală după școală. Ce valoare ar trebui să aibă și în ce condiții se acordă?
Proiectul afterschool generalizat, așa se numește proiectul Partidului Național Liberal, este un proiect pe care l-am lansat în dezbatere publică. În momentul de față noi propunem o sumă de 200 de lei pentru acest voucher educațional care se pune la dispoziția părinților, prin Consiliile de Administrație și părinții pot opta să folosească acest voucher fie în sistemul de stat, fie în sistemul privat, astfel încât să poată beneficia copii lor de educație și după orele de curs.
Și domnul Dumitrescu, pentru că mâine vor fi alegeri și în grupurile parlamentare, vă întreb dacă vor exista schimbări și la Senat?
O să vedem mâine. Până la urma dacă mă întrebați pe mine, eu o să candidez la funcția de lider de grup. Cine va mai candida o să vedem mâine la ședintă.
Deducem că aveți și susținerea domnului Orban, pentru că ați ieșit într-o conferință de presă comună
Ludovic Orban
Ascultați-mă deci, actuala formulă de conducere a grupurilor parlamentare este o formulă care a fost izvorată din votul exprimat la Congresul Partidului Național Liberal. Vă readuc aminte că atât Raluca Turcan cât și Iulian Dumitrescu care sunt prim-vicepresedinți aleși ai Partidului, au fost susținuți pentru a asigura practic leadershipul grupului parlamentar de la Camera și de la Senat într-o foarte bună legaturaă cu conducerea aleasă a partidului.
În ceea ce mă privește sunt un om extrem de serios, extrem de consecvent și consider că lucrurile au mers bine și pot să mearga și mai bine în aceeasi formulă.
Domnule Dumitrescu, vorbeați despre aceea reîntoarcere la alegerea în doua tururi. Și cei de la USR și cei de la PMP au zis ca vor depune proiectul de lege pentru așa ceva. Veți comunica, veți colabora cu aceștia ?
Iulian Dumitrescu
Sigur, noi nu putem. Noi avem o colaborare, și am avut și o sa avem si pe viitor, si cu USR-ul și cu PMP. Gupul PMP la Senat nu mai există, dar nu putem singuri să ne ducem proiectele la capăt.
Suntem totusi, există o aritmetică parlamentară, lupta pe care o ducem, stiți că s-a vorbit și în spațiul public de un front anti-PSD. Lupta pe care o ducem, o ducem împreună cu ei în plan parlamentar, și vrem să fie cât mai eficientă pe viitor.
O colaborare batută în cuie în scris sau o colaborare cu o strangere de mână ?
Ludovic Orban
Un petec de hartie stabileste calitatea unei cooperari.
V-am și prezentat că-i printre obiectivele dumneavoastră imbunatațirea dialogului, cooperarii și cresterea coeziunii actiunilor, asta nu ne face mai mulți. În schimb, în Parlament, obiectivul nostru fundamental este să fragezim actuala majoritate parlamentară, să reducem cât mai mult sprijinul parlamentar pentru actuala putere, astfel încat să putem prin mijloace constituționale democratice să punem punct acestei guvernări nocive pentru România.
Credeți ca veți reuși creearea acelui pol de opoziție ?
Suntem deja. Aproape marea majoritate a inițiativelor le-am susținut, deci sigur că există personalitatea fiecărui partid, există domeniile în care fiecare partid are să spun, priorități stabilite.În ceea ce ne privește, am susținut acele demersuri ale colegilior nostri pe care le-am considerat benefice si de asemenea, am cerut sprijinul și de cele mai multe ori l-am si obținut al colegilor noștri pentru demersuri care sunt benefice pentru România.
Dar aceasta colaborare nu se va încheia într-un document scris, într-o alianță sau alta forma formală ?
Important este rezultatul acțiunii, iar rezultatul acțiunii încă este determinat de votul cetățenilor în decembrie 2016, care a stabilit foarte clar că la nivelul Parlamentului, Partidul Național are reprezentarea pe care o are și că opoziția împreună nu are nici 35% în Parlament.
Asta este realitatea, din cauza asta trebuie să intensificăm acțiunea de convingere, să intensificăm dialogul cu toate celelalte grupuri parlamentare și cu parlamentarii individuali din actuala majoritate pentru a-i convinge ca ar face un imens bine României dacă nu ar mai sprijinii Guvernul asta.
Mulțumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SCRISOARE DESCHISĂ A PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, ADRESATĂ PREȘEDINTELUI CSM, LIA SAVONEA: DACĂ SUNTEȚI INTERESATĂ DE ÎNFĂPTUIREA JUSTIȚIEI, ATUNCI SUNTEȚI OBLIGATĂ SĂ SESIZAȚI CCR ÎN CAZUL TĂRICEANU

În atenția membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, Stimate președinte al CSM, Lia Savonea, Mă adresez dumneavoastră, în caz...